Zelfinjectie bij impotentie?

Het schrikbeeld voor mannen, en troost u heren, ook voor vrouwen, impotentie, erectiestoornissen. Natuurlijk is er veel aan te doen en het internet staat vol met aanbieders van makkelijke oplossingen. Het probleem met die makkelijke oplossingen is meervoudig. In de eerste plaats moet u de oplossing voor het probleem impotentie natuurlijk eerst kopen, en vooral betalen.

En dan pas komen de wonder pillen met de post of per bode, ook door u betaald natuurlijk, bij u in huis en kunt u het tweede deel van het probleem van de makkelijke oplossing analyseren; het werkt niet!

Er is geen makkelijke oplossing voor echte impotentie. Het is noodzakelijk eerst goed op zoek te gaan naar de oorzaak of oorzaken van uw impotentie. Pas wanneer de oorzaken bekend zijn zal in overleg met uw uroloog besloten worden over te gaan tot zelfinjectie bij impotentie.

De mogelijke oorzaken van impotentie

In de meeste gevallen zullen erectiestoornissen veroorzaakt worden door tijdelijke omstandigheden. Die kunnen direct in verband staan met de seksualiteit, maar dat hoeft niet. Het is heel goed mogelijk dat zenuwen een rol spelen. De meeste mannen weten wel dat roken slecht is voor de longen, te dik zijn is weer slecht voor het hart en stress kan de oorzaak zijn voor hoofdpijn en angstgevoelens. Maar wist u dat alle bovenstaande factoren ook erectiestoornissen kunnen veroorzaken?

Loopt u een risico?

Wist u dat er een directe verbinding bestaat tussen diabetes en erectiestoornissen? Bij mannen met diabetes kunnen erectiestoornissen optreden, zelf als een vroege indicatie van suikerziekte.

Impotentie en bloedvat problemen

Erecties spelen zich helemaal af rond bloed dat naar en door de penis stroomt. Is er iets mis met bloedvaten in dat gebied, of met de zwel lichamen in de penis?

Atherosclerose en erectiestoornissen

De link tussen atherosclerose en erectiestoornissen is bij artsen wel bekend. Hebt u zelf last van atherosclerose, ga dan eens naar de huisarts met een directe vraag, het kan uw leven redden, of uw relatie.

Hoge bloeddruk en erectiestoornissen

Om erectiestoornissen te kunnen behandelen moet de te hoge bloeddruk eerst omlaag gebracht worden. Bij sommige mensen is het voldoende hun manier van leven wat aan te passen, anderen hebben de hulp nodig van bloeddrukverlagende medicijnen op voorschrift van een specialist.

Prostaatkanker en erectiestoornissen

Prostaatkanker zal wel van invloed zijn op de vruchtbaarheid maar zal niet op zichzelf erectiestoornissen veroorzaken. Maar de behandeling van prostaatkanker kan weer wel een erectiestoornis te weeg brengen.

Een nieuwe vriendin?

Zelfs bij het aangaan van een nieuwe relatie kunnen de zenuwen, van de man maar ook van de vrouw, er de oorzaak van zijn dat alles niet zo gladjes loopt als gehoopt werd. In een dergelijk geval kan besloten worden toch over te gaan tot zelfinjectie, met een heel lage dosis en slechts een beperkt aantal keren.

Er kan echter ook sprake zijn van een meer blijvende, fysieke stoornis waardoor de bloedstroom naar en van de zwel lichamen niet optimaal is. De arts zal er dan in de eerste plaats zeker van willen zijn dat er geen andere, meer permanente therapie mogelijkheden zijn. Wanneer het gebrek aan doorstroming veroorzaakt wordt door een obstructie, bijvoorbeeld littekenweefsel, kan zelf een chirurgische ingreep op de lange duur een betere optie zijn. Ook beschadigde zenuwen kunnen er voor zorgen dat de erectie uitblijft. Psychische spanningen kunnen een rol spelen, ook hier weer, zowel bij de man als bij de vrouw.

Zelfinjectie

Zelfinjectie bij impotentie wordt daarom in de meeste gevallen voorgeschreven na een wat langer durend proces waarin wordt vastgesteld of zelfinjectie voor u de juiste oplossing biedt. Ook bij oorzaken die van tijdelijke aard zijn, of waarbij een chirurgische ingreep nodig blijkt, kan tijdelijk besloten worden tot zelfinjectie.

Caverject en Muse zijn medicamenten tegen erectiele disfunctie, tegen een vorm van impotentie. De werkzame stof wordt alprostadil genoemd, prostaglandina E1. De stof komt ook op natuurlijke manier voor in het menselijk lichaam. Het verwijdt de bloedvaten en houdt de bloedstolling op. Caverject en Muse wordt voorgeschreven wanneer de zenuwen en de bloedvaten van de penis niet meer optimaal functioneren. Het verbeterd de bloeddoorstroming in de penis en verhoogd de concentratie van het bloed. Het medicijn wordt direct in de zwel lichamen van de penis geïnjecteerd en zal een erectie produceren ongeveer tien tot vijftien minuten na het injecteren.

Waarvoor wordt zelfinjectie gebruikt?

Caverject en Muse worden vooral gebruikt voor het behandelen van erectiestoornissen bij mannen van een wat hogere leeftijd. De leeftijd wordt gezien als de oorzaak voor het niet meer zo goed functioneren van de zwel lichamen die geen optimale erectie meer te weeg brengen. Caverject is een goede en effectieve oplossing voor erectiele problemen: het ontspant de bloedvaten van het erectiele weefsel zodat dat vol kan worden doorbloed, de penis erect zal worden en u in alle rust kunt genieten van een goede seksuele relatie met uw partner. Het grote voordeel van Caverject, en ook van Muse, is de snelle werking en de onafhankelijkheid van seksuele stimulering.